Zoeken
ff-stamp
MelkefficiƫntQuick FitFeed2MilkAgroscoopVoertaal Melkvee

07-03-2018

Zwavelbemesting extra belangrijk door koude grond

De bodem begint pas eind mei echt veel zwavel te leveren vanuit mineralisatie. Daarom is het raadzaam om voor de eerste, maar vaak ook voor de tweede snede zwavel bij te bemesten.  Zeker nu de bodem door het koude weer van de afgelopen weken onvoldoende is opgewarmd om zwavel voor grasgroei beschikbaar te laten komen.

Zwavel bijbemesten zorgt voor een duidelijke meeropbrengst  en bovendien voor een hogere eiwitkwaliteit. Zwavel is namelijk een essentieel onderdeel van het eiwit in de grasplanten. Voor een optimale groei van het gras met de juiste hoeveelheid en kwaliteit eiwit is zwavel onmisbaar.

Hou hier dus rekening  mee bij de keuze van de kunstmest die u voorafgaand aan de eerste snede strooit. Kalkamonsalpeter ( KAS) bevat geen zwavel. Kiest u voor GroGrass Stabiel, dan strooit u voldoende zwavel voor de 1e en 2e snede. Daarnaast bestaat de stikstof in GroGrass stabiel voor 70% uit ammonium stikstof en zorgt de nitrificatieremmer in GroGrass stabiel dat de uitspoeling van stikstof minimaal is. Met een bemesting met GroGrass stabiel realiseert u dus hogere opbrengsten en een betere kwaliteit en hoeveelheid eiwit.

Tweede snede
Ook voor de 2e snede is aandacht voor zwavel op zijn plaats. Heeft u voor de 1e snede GroGrass stabiel bemest, dan is er ook voor de 2e snede voldoende zwavel beschikbaar. Is dit niet het geval dan is GroGrass N+S  hiervoor uitermate geschikt.

Vloeibare meststoffen
Ook bij de toepassing en gebruik van vloeibare meststoffen dient u dus aandacht te hebben voor de hoeveelheid zwavel in de vloeibare meststof. GroGrass start liquid is dat de meststof bij uitstek om  voldoende zwavel voor het gras beschikbaar te stellen.

Heeft u vragen over een optimale bemesting van de 1e snede? Of wilt u snel een gratis en overzichtelijk bemestingsadvies voor het hele jaar ontvangen? Neem dan contact op met uw melkveespecialist.