Zoeken
ff-stamp
MelkefficiƫntQuick FitFeed2MilkAgroscoopVoertaal Melkvee

01-05-2017

Verkoop perspulp 2017 van start

Vandaag is de voorverkoop van de perspulp van start gegaan. De afgelopen jaren werd de vroege beslisser in het aankoopproces van perspulp beloond met een gunstige prijs. Dit zal naar verwachting ook in 2017 weer het geval zijn.

Als gevolg van het gewijzigde suikerbeleid binnen de Europese Unie is het areaal bieten in 2017 aanzienlijk vergroot.  Hierdoor komt er naar verwachting  dit jaar 20% meer perspulp beschikbaar dan in 2016.

Smakelijk en goed verteerbaar product
Perspulp komt vrij bij de winning van suiker uit suikerbieten. De bieten worden gesneden en door verhitting en het wassen van de gesneden bieten wordt de suiker gewonnen. Uit het restant van de bieten, de pulp, wordt door persen een deel van het water verwijderd zodat het drogestofgehalte ca. 26% wordt. Perspulp is een erg smakelijk product dat voornamelijk bestaat uit goed verteerbare en rustig afbreekbare celwanden. Daarmee past perspulp goed in eiwitrijke en/of grasrijke rantsoenen, maar ook in rantsoenen waar al energie uit zetmeel aanwezig is. Het stimuleert de melk- en eiwitproductie en heeft een laag gehalte aan fosfor  en stikstof per KVEM. Dit is gunstig is voor de BEX en Kringloopwijzer.

Prijzen en voorwaarden
Net als vorig jaar zal ook in deze campagne de flexibiliteit van de veehouder beloond worden. Een systeem van flexibiliteitskortingen, vaste-dag toeslag en transporttoeslagen bepaald de uiteindelijke prijs. De basisprijs in de eerste prijsronde, die loopt tot 19 mei 2017, is € 1,35 / %DS  exclusief BTW en betalingskorting. De kortingen en toeslagen worden volgens onderstaande overzicht toegepast.

Heeft u interesse in perspulp neem dan contact op met uw specialist of bel met klantenservice Herkauwers onder telefoonnummer: 088-0248010 of mail naar herkauwers@forfarmers.eu.

Afbeelding: Infographic Perspulp 2017