Zoeken
ff-stamp
MelkefficiƫntQuick FitFeed2MilkAgroscoopVoertaal Melkvee

14-02-2018

Kunstmest bestellen: wacht niet te lang!

Kunstmest bestellen

Nog even en de voorjaarswerkzaamheden gaan weer van start. Als de grond het toelaat wordt de drijfmest uitgereden en snel daarna maakt ook de kunstmeststrooier haar rondes. Op basis van het bemestingsadvies dat de specialisten van ForFarmers voor u hebben gemaakt weet u ook al welke soort en hoeveel kunstmest u straks nodig heeft. Maar wacht niet te lang met bestellen, anders grijpt u straks misschien mis!

Als u wacht met het bestellen van kunstmest, loopt u het risico dat het uitleveren langer of té lang op zich laat wachten. Bij droog en warm weer wil immers iederéén de kunstmest in de silo hebben. Tot nu toe hebben nog maar zeer weinig veehouders hun kunstmest besteld en bezorgd gekregen. Ons advies is om dit zo snel mogelijk te regelen. Dit voorkomt teleurstellingen. En wanneer de omstandigheden goed zijn, kunt u direct gaan strooien.

Drijfmest goed benutten

Een optimale benutting van uw eigen drijfmest is de basis voor een uitgekiend bemestingsadvies. Eerst bepaalt u de plaatsingsruimte voor drijfmest, die u op uw bedrijf heeft. Dan berekent u de hoeveelheid drijfmest die naar het maisland moet. Op basis daarvan weet u hoeveel drijfmest er beschikbaar is voor het grasland. Als het grasland goed berijdbaar is, adviseren wij u om direct de drijfmest uit te rijden. Een gift van 20m3 voor de te weiden percelen en 30m3 voor de te maaien percelen legt de basis voor de snelle begingroei van het gras.

Kunstmestadvies voor de 1e snede

Bemesting is een essentiële schakel in TERRA+, de totaalaanpak van ForFarmers, voor meer melk uit ruwvoer. Een uitgekiende bemestingsstrategie en inzet van de juiste meststoffen draagt direct bij aan de verhoging van uw ruwvoeropbrengst en -kwaliteit. Zo bemest u de eerste snede:

  • Bemest op basis van evenwicht.
  • Bemest voor de 1e en/of 2e snede naast stikstof ook zwavel. Bemest de 1e snede met GroGrass Stabiel voor de hoogste drogestof- en ruw eiwitopbrengst.

Specifiek bemestingsadvies: vraag uw specialist

Voor een specifiek advies raadpleegt u de specialist van ForFarmers. Hij beschikt over een nieuw bemestingsadviesprogramma, waardoor hij op een snelle en eenvoudige manier een uitgekiend advies voor u kan maken. U heeft dan voor de hele groeiperiode het juiste bemestingsadvies per snede.