Zoeken
ff-stamp
MelkefficiƫntQuick FitFeed2MilkAgroscoopVoertaal Melkvee

26-06-2014

ForFarmers Hendrix hoofdpartner Suvelskoalle Oentsjerk

Met de Suvelskoalle Oentsjerk creëren de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra en het Nederlandse familiebedrijf A-ware Food Group een platform voor innovatie en kennisdeling in de zuivel. Samen met de hoofdpartners ForFarmers Hendrix, BP, Dairy Training Centre, Semex, Lely, Kromwijk Electrotechniek en Kamps de Wild ontwikkelen zij binnen Oentsjerk initiatieven die bijdragen aan de kennis en vaardigheden van melkveehouders en operators in zuivelfabrieken. Hiermee wordt op basis van de lange historie van de voormalige praktijkschool Oenkerk geïnvesteerd in de wereldwijde ontwikkeling van de zuivel: van Nederland tot Azië en Afrika. Ook werken de partners van Oentsjerk samen aan innovatieve oplossingen voor het verduurzamen van melkveebedrijven waarbij veel aandacht is voor dierenwelzijn, diergezondheid en de impact op het milieu.

Bij Suvelskoalle Oentsjerk staat een modern melkveebedrijf met bijna 180 koeien op 110 hectare grond. De komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt waarbij onder meer wordt gedacht aan workshops, trainingen en e-learning modules. Daarnaast zullen hoofdpartners innovaties in de praktijk van het moderne melkveebedrijf demonsteren. 

Het partnerschap met de Suvelskoalle Oentsjerk sluit naadloos aan bij de ambitie van ForFarmers Hendrix: the total feed business. "De unieke combinatie van kennis delen, innovatie en directe toepassing in de praktijk zorgt voor praktisch toepasbare oplossingen op het boerenerf", vertelt Richard Dijkstra, verkoopleider melkvee.

De oprichting van Suvelskoalle Oentsjerk sluit aan op het initiatief Knowledge and Education van A-ware Food Group. ‘Met Suvelskoalle Oentsjerk kunnen we operators voor kaasfabrieken opleiden’, aldus Klaas de Jong, COO A-ware Food Group. ‘Daarnaast bieden we melkveehouders de gelegenheid om, samen met de partners van Oentsjerk, hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.'

ForFarmers Hendrix hoofdpartner Suvelskoalle Oentsjerk
Richard Dijkstra, verkoopleider ForFarmers Hendrix, en Klaas de Jong, COO A-ware, bij de opening van de Suvelskoalle Oentsjerk