Zoeken
ff-stamp
FFHX-Geiten-2FFHX-Geiten-5

09-05-2017

Familie Guichelaar wint Agroscoopbokaal Melkgeiten

Grootste stijging kg vet + eiwit in topsegment

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Zwartsluis werden dinsdag 9 mei de winnaars van de Agroscoopbokaal 2017 bekendgemaakt. Zeven ondernemers uit verschillende sectoren ontvingen de ForFarmers Agroscoopbokaal vanwege hun uitzonderlijke resultaten. Melkgeitenbedrijf Guichelaar uit Elim (Dr.) won de prijs in de sector melkgeiten. De familie ontving de bokaal uit handen van Yvon Jaspers.

Melkgeitenbedrijf Guichelaar uit Elim (Dr.) zit al jaren in de top 10 van ForFarmers wat betreft hoogste kg vet+eiwitproductie bij melkgeiten en binnen die top 10 hebben zij in de laatste vijf jaar de grootste stijging gemaakt. Daarnaast scoren ze ook een nummer twee positie op voerwinst.

Jan-Harm had van jongs af aan (hobby)geiten op het melkveebedrijf van zijn ouders. Overname hiervan bleek niet mogelijk, maar de passie voor het boerenbedrijf en de geiten bleef. Tien jaar geleden besloot hij om, samen met zijn vrouw, de sprong te wagen in de melkgeitensector. Nu hebben ze een goedlopend bedrijf met zo’n 480 melkgeiten en 125 opfokgeiten. Je ziet en merkt hoe trots ze zijn dat ze het bedrijf samen hebben opgebouwd en er als gezin met veel plezier in werken.

Dit zijn de winnaars in de andere sectoren.