Zoeken
ff-stamp
rundvee3geitenvarkensgeiten3rundvee

16-04-2018

Tot 1 mei: 10% korting op hittestressproducten

Univit buffer en Rumibuffer

Hittestress bij koeien, en daarmee een daling in de melkgift, treedt eerder op dan u denkt. Bij 23 graden kunnen koeien – als de luchtvochtigheid hoog is – al last van de warmte krijgenHaal daarom vóór 1 mei uw hittestressproducten in huis. Dan bent u goed voorbereid én profiteert u van een aantrekkelijke korting.

De gevolgen van hittestress zijn groot: verlaagde drogestofopname, lagere weerstand, risico op pensverzuring, verminderd loopgedrag op de melkrobot en een daling van de melkproductie.

Droge- en hoogproductieve koeien risicogroep bij hittestress

Bij warm weer met hoge luchtvochtigheid kunnen de koeien hun warmte slecht kwijt. Vooral hoogproductieve en droogstaande koeien hebben hier erg veel last van. Door de hoge melkproductie of door het kalf in de baarmoeder produceren ze veel warmte van zichzelf. De droge koeien zijn bovendien in een (te) goede conditie, wat ook nadelig is tijdens warme dagen. Uit onderzoek en praktijkervaring blijkt dat droge koeien die in tijden van hittestress geen ondersteuning hebben gehad, een slechte start van de lactatie maken. Dit zorgt uiteindelijk voor een lagere melkproductie.

Hoe kunt u zich voorbereiden op hittestress?

 

  • Haal nu al uw hittestressproducten in huis. Van 1 maart tot 1 mei 2018 krijgt u 10% korting! Zowel de mineralenbuffers (Univit Buffer, RumiBuffer) als pensbestendige vetten (MilkPower CS181 en MilkPower HF180) doen mee aan de actie.
  • Bij afname van een volle pallet mineralenbuffers krijgt u naast 10% korting op uw aankoop, ook een emmer Quick Fit cadeau. Quick Fit is een smakelijke energiedrank voor koeien direct na afkalven. De mineralenbuffers zijn een half jaar houdbaar en de pensbestendige vetten zijn één jaar houdbaar, dus reden genoeg om de producten op tijd aan te schaffen.

Tijdige levering

Het is van groot belang dat u uw koeien op tijd ondersteunt. Wacht dus niet tot het écht warm weer is. Als u de producten nu bestelt, zorgen wij voor een tijdige levering. Voor deze verkoopactie geldt dat de besteldatum bepalend is voor de korting.

Afbeelding: 2018-04-16 14_31_09-Mailingkaart Hittestress melkvee_Oost-NL_april 2018_DEF_LR (002).pdf - Adobe Acr