Zoeken
ff-stamp
rundvee3geitenvarkensgeiten3rundvee

15-12-2016

KringloopWijzer: handig om te doen voor 1 januari 2017

Elke melkveehouder is vanuit de leveringsvoorwaarden van de zuivel verplicht om mee te doen aan de Kringloopwijzer. Zo krijgt u zicht op uw mineralenkringloop en ziet u waar u bij kunt sturen. Goed voor een efficiëntere mineralenbenutting én voor uw portemonnee.

Of u de KringloopWijzer nu zelf invult, of door een extern adviseur laat doen, de volgende stappen zijn sowieso handig om te doorlopen, vóór 1 januari 2017.

  1. Vraag op www.eherkenning.nl minimaal Niveau 2+ aan. Hiermee kunt u inloggen op de KringloopWijzer. Kijk voor meer informatie op www.eherkenning.nl.
  2. Machtig in uw dossier op www.mijn.rvo.nl de RVO om de bij hen beschikbare gegevens over uw bedrijf in te laden in de centrale database van de KringloopWijzer.
  3. Neem vóór 1 januari BEX-waardige monsters van aangelegde gras- en maiskuilen en laat de inhoud opmeten.
  4. Bepaal vervolgens op 31 december 2016 de eindvoorraden van voeders, meststoffen en dierlijke mest.
  5. Zorg voor een overzicht van de juiste fosfaatgehalten van de percelen, om de correcte mestafvoer in te schatten. Deze gegevens heeft u nodig om de KringloopWijzer over 2016 nauwkeurig in te kunnen vullen.

Ook alvast de volgende stappen zetten?
In de folder 'Aan de slag met de KringloopWijzer' vindt u per stap uitgelegd wát en wánnneer u actie moet ondernemen. Ook is een handige tijdsbalk toegevoegd. U kunt de folder zelf printen of bij ForFarmers aanvragen.