Zoeken
ff-stamp
rundvee3geitenvarkensgeiten3rundvee

23-11-2012

Film over varkenshouderij in première

“Stap mee in de varkenshouderij” is een korte informatieve film over de huidige, moderne varkenshouderij. Op een eigentijdse manier wordt getoond waar deze dynamische sector mee bezig is en vooral ook wat de laatste ontwikkelingen en innovaties zijn. De film is uitgebracht door de LTO-vakgroep Varkenshouderij. ForFarmers voorlichter André Westervelt is betrokken bij de opnames. De kijkers worden meegenomen naar thema’s zoals dierenwelzijn, gezondheid, gesloten kringlopen en ruimtelijke ontwikkeling.

Naast de korte film is er een clip gemaakt “RapPigs” genaamd waarin in vogelvlucht de genoemde thema’s worden gepresenteerd. RapPigs is een korte, snelle weergave van 'Stap mee in de varkenshouderij'.

Zowel film als clip zijn beschikbaar voor praktische varkenshouders om te gebruiken in hun contacten met omwonenden, belangstellende burgers maar ook met bijvoorbeeld (gemeente)bestuurders en andere maatschappelijke organisaties. In vogelvlucht kan worden getoond waar de varkenshouderij als geheel mee bezig is. Op basis daarvan kan daarna het eigen verhaal over bedrijf en gezin worden verteld.

Bron: Varkensnet