Zoeken
ff-stamp
rundvee3geitenvarkensgeiten3rundvee

23-11-2012

Eerste gezamenlijke melkveevoeders ForFarmers en Hendrix UTD

ForFarmers en Hendrix UTD hebben voor melkvee de eerste gezamenlijke voeders voor het winterrantsoen 2012-2013 gelanceerd. De basis voor deze voeders is de nieuwe voedingsvisie van het toekomstige ForFarmers Hendrix. In deze visie komt jarenlang onderzoek op proefbedrijven, internationale kennis en praktijkervaring van beide bedrijven samen. “Boeren zijn er al mee aan het voeren en de eerste resultaten zien er goed uit”, zegt Bennie Hutten, sectormanager. 

In totaal gaat het om zes nieuwe voeders in het assortiment. Deze zes voeders sluiten goed aan op de kuilkwaliteit van 2012. Specifiek voor deze kuilen is, dat ze natter zijn, meer melkzuur bevatten, eiwitarmer zijn en lagere suikergehaltes hebben dan in 2011. “Wil je hier goed van kunnen melken, dan moet je de juiste gebruiksaanwijzing toepassen.

De nieuwe voeders helpen daarbij”, zegt productmanager Alfred Smits. De nieuwe voeders zijn zeer geconcentreerd. Boeren kunnen er een goede productie mee halen. De glucogene energie in de voeders zorgt voor een maximale ondersteuning van het eiwitgehalte. Maar het zijn ook veilige voeders bij de snelle kuilen van dit jaar. Ze geven minimale kans op pensverzuring. Gezonde koeien staan immers voorop. Inmiddels zijn zo’n 1500 klanten overgestapt op de nieuwe voeders. In de loop van het komende jaar zal de introductie van het totale nieuwe assortiment volgen.