Zoeken
ff-stamp
rundvee3geiten3rundveemaisAardappelen

05-04-2016

Vernieuwde ForFarmers fabriek in Almelo officieel geopend

Afbeelding: opening bulkauto

De vernieuwde productielocatie van ForFarmers in Almelo is afgelopen zaterdag officieel geopend. De relatiedag die ter gelegenheid van de opening werd gehouden trok ruim 1000 bezoekers.

ForFarmers investeerde de afgelopen jaren 4,5 miljoen euro in de modernisering van de fabriek, waar op jaarbasis 200.000 ton rundveevoer wordt geproduceerd. “We doen dit omdat we vertrouwen hebben in de toekomst van de veehouderij in deze omgeving”, benadrukte Jan Potijk, COO ForFarmers Nederland, voorafgaand aan de opening.  De fabriek kreeg onder andere een nieuwe regelkamer en nieuwe elektrische installaties. Ook de laadstraat van de bulkwagens is drastisch vernieuwd. Hierdoor is de laadtijd van een bulkwagen gehalveerd tot 25 minuten.

Opening
Jan Buitenga, die in 1962 als eerste directeur de fabriek aan de Jollesweg in Almelo opende, was 54 jaar later opnieuw aanwezig om samen met Yvon Jaspers, burgemeester Jon Hermans van Almelo en Jan Potijk  de opening van de vernieuwde locatie te voltrekken. Met een druk op de rode knop gingen de confettikanonnen af en kwam een bulkwagen dwars door een papieren ForFarmers-wand uit de vernieuwde laadstraat rijden.

Blikvanger
De bezoekers konden zich tijdens een rondgang door de fabriek laten informeren over alle vernieuwingen. Buiten was er een gezellige en later op de dag ook zonnige markt met streekproducten en stands van bedrijfsonderdelen van ForFarmers en leuke attracties voor de kinderen.

Eén van de blikvangers was Big Boukje 192, de koe die onlangs als eerste koe in Nederland de grens van 200.000 kg geproduceerde melk passeerde. Speciaal voor de relatiedag hadden eigenaren Jos en Ingrid Knoef de 18-jarige koe mee naar Almelo gebracht. Hier is toevallig ook al het mengvoer geproduceerd dat Big Boukje 192 kreeg in de lange aanloop naar haar record. Uiteraard werd de familie Knoef nog even in het zonnetje gezet door Yvon Jaspers en Jan Potijk.