Zoeken
ff-stamp
rundvee3geiten3rundveemaisAardappelen

09-05-2017

Loonbedrijf Almen-Harfsen wint Agroscoopbokaal Loonwerk

Voorloper in personeelsbeleid en innovatie

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Zwartsluis werden dinsdag 9 mei de winnaars van de Agroscoopbokaal 2017 bekendgemaakt. Zeven ondernemers uit verschillende sectoren viel deze onderscheiding ten deel vanwege hun uitzonderlijke resultaten. Loonbedrijf Almen-Harfsen uit het Gelderse Almen won de prijs in de categorie loonwerk. De ondernemer ontving de bokaal uit handen van Yvon Jaspers.

Loonbedrijf Almen-Harfsen uit Almen (Gld.) is één van de oudste coöperatieve loonbedrijven van Nederland en tegelijkertijd een voorloper in personeelsbeleid en innovatie. Een gestroomlijnde organisatie en tevreden medewerkers die dicht bij de klanten staan, staan hoog in het vaandel voor bedrijfsleider Freddie Heuvelink. Het bedrijf weet de 20 personeelsleden jaarrond aan het werk te houden door ook buiten de piekperiodes van het agrarisch loonwerk voldoende opdrachten te generen, waaronder bermonderhoud voor gemeentes.

Op het gebied van innovaties toont Almen-Harfsen ondernemerschap en het juiste gevoel om uit de vele innovaties in de mechanisatiebranche te investeren in vernieuwingen die aanslaan in de praktijk. Een voorbeeld is mestscheiding op het boerenbedrijf. Met de recente investering in de Veriscan (plaatsspecifieke bodemanalyse) toont Almen-Harfsen dat men risico durft te nemen en voorop wil lopen in nieuwe ontwikkelingen als precisielandbouw.
 

Dit zijn de winnaars in de overige sectoren.