Zoeken
ff-stamp
rundvee3geiten3rundveemaisAardappelen

22-12-2014

ForFarmers klaar voor nieuwe richtlijn eieren Duitse retail

Legpluimveehouders die niet-genetisch gemodificeerde (non-ggo) eieren voor de Duitse retail produceren, moeten per 1 januari 2015 voldoen aan nieuwe richtlijnen voor niet-genetisch gemodificeerd (non-ggo) voer; de zogenoemde VLOG-richtlijnen. ForFarmers is VLOG-gecertificeerd en kan deze legpluimveehouders van het juiste voer voorzien. Daarmee is voor klanten van ForFarmers de Nederlandse export van consumptie-eieren veiliggesteld.

In de afgelopen weken zijn alle legpluimveevoerfabrieken van ForFarmers gecontroleerd én goedgekeurd door VLOG (Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik). Bij de controle wordt gekeken naar grondstofherkomst, verslepingsrisico, productiewijze en afleveren van het voer. Een belangrijk item is de gewaarborgde non-ggo-kwaliteit van de grondstoffen.

Minimale inspanning
Per 1 januari worden eieren in Duitsland onder VLOG-label verkocht. Dit levert extra werk op in verband met structurele audits op het pluimveebedrijf. Voor een afnemer van ForFarmers worden deze inspanningen tot een minimum beperkt, dankzij de VLOG-certificering van de voeders.

Achtergrond
Non-ggo-voer voor de Duitse markt is niet nieuw. Legpluimveehouders die voor deze markt produceren, zetten dit type voer al enkele jaren in - en naar volle tevredenheid van alle partijen. De Duitse retail wil echter meer zicht op de productie van consumptie-eieren, inclusief de productie van het hiervoor gebruikte voer. Dat is de reden dat de VLOG-standaard nu ook in de eiersector zijn intrede doet.

ForFarmers heeft vijf legpluimveevoerfabrieken, verdeeld over Duitsland en Nederland die VLOG-gecertificeerd zijn. Per januari 2015 wordt op de afleverbon van geleverde non-ggo- voeders vermeld dat deze volgens VLOG-richtlijnen zijn geproduceerd.